0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Geavanceerde batterijen

Een mod is een geavanceerde batterij voor je e-smoker. Op deze mods kan je zelf allerlei dingen instellen aan de hand van je scherm. Het belangrijkste onderdeel wat je kan instellen is je wattage. Het wattage bepaalt hoeveel damp er vrij komt van je coil. Een hoger wattage betekent dus meer smaak en damp. Let er wel op dat iedere coil een minimaal en maximaal wattage heeft, stel je mod dan ook niet hoger in dan het aangegeven wattage van je coil.

Naast het standaard wattage modus zit er ook vaak een “temperature controle” modus op een mod. Hiervoor moet je wat speciale handelingen verrichten en het juiste type draad gebruiken.

Op het scherm van je mod wordt vaak allerlei informatie weergegeven. Zo kan je aflezen wat de stand van je batterij is, welke voltage de mod gaat gebruiken en wat de weerstand van je coil is. Soms is het ook mogelijk om te checken hoeveel “puff” (trekjes) je hebt genomen en hoelang je laatste trekje was. Daarnaast kan er op de mod instellingen worden aangepast. Zo kan je bijvoorbeeld de helderheid van het scherm instellen, na hoelang het scherm uit gaat, je puffs resetten, etc. Het loont vaak om even goed te kijken wat voor instellingen je kan gebruiken op je mod. Sommige mods ondersteunen een pre-heat/curve functie. Met een pre-heat of een curve kan je instellen dat je mod de eerste aantal seconden een ander wattage gebruikt. Dit is handig als je een dikke coil hebt. Met de pre-heat/curve kan je dan snel de coil warm krijgen waarna het wattage weer terug gaat naar het normale ingestelde wattage.

Een mod gebruikt altijd de standaard 510-aansluiting. Tankjes die gebruik maken van de eGo-aansluiting passen hier dus niet op.

510 Aansluiting sub-ohm tankje - Damp-e.nl

Een mod werkt met een ingebouwde accu of met losse mod batterijen. Als je mod een ingebouwde accu heeft dan kan je hem opladen met een USB-kabel. Let er wel op dat de meeste ingebouwde accu’s niet met een snellader opgeladen kan worden. Vaak zijn de USB-adapters die bij je telefoon komen een snellader. Gebruik die dus niet! Een snellader is een USB-adapter die sneller oplaadt dan 1 ampère (1000 mAh). Op de adapter staat met welk ampère die oplaadt. Sommige mods kunnen wel met een snellader opgeladen worden, dat staat dan aangeven op de productpagina.

Mod in de oplader - Damp-e.nl

Als je mod werkt met mod batterijen dan zal je losse batterijen en een externe lader moeten aanschaffen. De mod batterijen die in een mod gaan zijn vaak 18650 batterijen. Deze batterijen zijn onbeveiligd en vereisen daarom iets meer aandacht. Als je een scheurtje in de wrap of een andere beschadiging ziet aan je mod batterij, gebruik die dan niet! Als de wrap gescheurd is kan er kortsluiting ontstaan en kan de mod batterij gaan vonken.

Wrap MOD batterij beschadigd - Damp-e.nl

Mod batterijen moeten in een externe lader worden opgeladen. Deze laders zijn speciaal ontwikkeld voor de hitte die vrijkomt tijdens het laden van de batterij en zorgen ervoor dat je batterijen langer mee gaan. Klik hier voor meer informatie over mod batterijen.

Mod met MOD-batterij - Damp-e.nl

Samengevat:

- Een mod is een geavanceerde batterij voor je e-smoker
- Op een mod kan je zelf je wattage kiezen
- Kies een wattage op je mod die past bij de coil
- Naast wattage modus hebben mods vaak nog meer modi (zoals Temperature Control)
- Een mod werkt met een ingebouwde accu of losse mod batterijen
- Een mod met een ingebouwde accu kan opgeladen worden met USB (maar gebruik geen snellader!)
- Mod batterijen mogen niet gebruikt worden als de wrap kapot is