0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Mech mod kopen?

Een mech mod is een afkorting voor "mechanische mod". Dat wil zeggen dat alles in de mod puur mechanisch tot stand komt. Daarom bezit een mech mod ook niet over veiligheidsfuncties als kortsluiting bescherming, over charging, etc. Mech mods zijn dus alleen geschikt voor de gevorderde gebruiker die alles af weet van de wet van Ohm. Deze mods maken gebruik van losse mod batterijen welke niet zijn inbegrepen. Wil je een mech mod nodig en heb je een vraag? Neem contact met ons op!

VGOD - Pro Mech 2 Kit

€ 84,95
Damp
Batterij
Gemak
Smaak

Timesvape - Keen Mech Mod

€ 67,50
Functies
Gemak
Wattage

Voor 21:30 besteld?
Morgen in huis!

Klantbeoordeling 9.4/10 4032 beoordelingen! damp-e 1 10

Achteraf betalen
Met Afterpay.

Drie prachtige winkels
Voor persoonlijk advies.

De beste prijzen!
Wel zo eerlijk.

Mech mods voor de purist!

Een 'mech mod' staat voor 'mechanical mod'. Een mech mod is dus een mod die volledig mechanisch werkt! Er komt daardoor best wat kijken bij een mech mod. Wil je een mech mod kopen? Lees dan snel verder en kom alles te weten over mechanische mods!

Wat is een mech mod?

Zoals al eerder genoemd, is een mech mod een volledig mechanische mod. Dat wil zeggen dat er geen digitale elektronica aan te pas komen in een mech mod! Een mech mod heeft dan ook niet de mogelijkheid om een wattage in te stellen en dingen als temperature controle en pre-heat zijn zeker aan de orde bij een mech mod. Een mech mod werkt altijd op losse mod batterijen. De vuurknop zit vaak aan de onderkant. Deze vuurknop drukt de batterij lichtjes omhoog zodat er contact wordt gemaakt met de tank of dripper. Als de batterij contact maakt dan kan de stroom lopen en zo wordt de tank voorzien van stroom.

Een mech mod geeft dan ook niet een constant wattage af. Hoe voller de batterij is in een mech mod, hoe hoger het wattage is wat wordt afgegeven door de mech mod. Een mech mod blijft altijd vuren, ook als de batterij eigenlijk al te leeg is. Je moet dus goed in de gaten houden dat je de batterij niet leger trekt dan goed is voor de mod batterij. Gelukkig is dit goed te merken doordat je mech mod minder damp gaat afgeven als de batterij meer leeg raakt.

Mech mod en veiligheid

Doordat een mech mod helemaal mechanisch werkt zijn er ook geen veiligheidsvoorzieningen ingebouwd! Het is daarom belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent als je een mech mod gebruikt. Daarom verkopen wij alleen mech mods aan mensen die ervaren dampers zijn en weten hoe ze moeten omgaan met een mech mod.

Als je een mech mod kopen wilt dan is het belangrijk dat je de Wet van Ohm kent. Deze heb je nodig om in te schatten wat voor coils je moet maken en om de maximale belasting van je mod batterij te berekenen. Ieder batterij heeft namelijk een maximale belasting die de batterij aan kan. Dit wordt uitgedrukt in ampère. Goede batterijen hebben een maximale ontlasting van tussen de 20 en 30 ampere. Afhankelijk van wat voor coil je maakt en het wattage die je gebruikt, kan je uitrekenen hoe zwaar de batterijen belast worden.

Waarom een mech mod kopen?

Waarom zou je een mech mod kopen? Een mech mod is sowieso voor de liefhebber en de hobbyist die het leuk vindt om zich te verdiepen in de materie. Mech mods hebben vaak een kleine vormfactor doordat er geen chips en andere elektronica in de mod gestopt hoeft te worden. Daarom zijn mech mods dan ook vaak kleine, ronde tubes. Een ander voordeel is dat er niets kapot kan gaan van de elektronica! Daarbij dumpt de mod batterij gewoon het maximale voltage wat de batterij kan geven. Je kan daardoor een "hard hitting" mod krijgen die lekker veel damp geeft! Mech mod kopen? Verdiep je dan altijd eerst in de materie voordat je aan de slag gaat!